Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Izuzetno priznanje za tužioca Dražena Milićevića

09.06.2021.

Poštovani gospodine Ljubić,

ja sam regionalna pravna savjetnica (RLA) koja provodi Program razvoja prekomorskih pravosudnih sustava Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (DOJ/OPDAT) te Ureda za međunarodnu suradnju na području suzbijanja droga i provedbe zakona Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, Hrvatska.

Ovog travnja i svibnja OPDAT je uspješno održao tri međunarodna webinara na temu Porezne prijevare, analiza neto vrijednosti, pranje novca i oduzimanje nezakonito stečene imovine, namijenjena tužiteljima, financijskim i poreznim istražiteljima, policijskim istražiteljima i službenicima za oduzimanje protupravno stečene imovine. Cilj ovih webinara bio je razvoj istražnih i tužiteljskih vještina regionalnih tužitelja i službenika nadležnih za provedbu zakona, nužnih za uspješnu analizu neto vrijednosti, praćenje međunarodnog tijeka novca i međunarodnih standarda/dobrih praksi za suzbijanje organiziranih poreznih prijevara.

Na webinarima su izlagali američki i regionalni pravni stručnjaci, uključujući i tužitelja Dražena Milićevića. Tijekom svoje prezentacije, gospodin Milićević je demonstrirao nevjerojatno stručno znanje i sposobnost prenijeti to znanje drugima, te je premašio sva naša ionako vrlo visoka očekivanja. Gospodin Milićević je pokazao odlične prezentacijske sposobnosti kao i pravi profesionalizam u području svoje specijalnosti. Značajan doprinos gospodina Milićevića cjelokupnom uspjehu webinara dokazan je i na temelju odličnih komentara zaprimljenih od strane sudionika webinara, kao i interesantne diskusije koja je uslijedila nakon prezentacije gospodina Milićevića. Voljeli bismo naglasiti kako duboko cijenimo trud i važnu ulogu gospodina Milićevića u jačanju institucija kaznenog prava i vladavine prava u Srednjoj i Istočnoj Europi.

S poštovanjem,


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Priznanje Dražen Milićević

Prateće fotografije

200218106_3_xl.jpg

Drazen-Milicevic.jpg