Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Donesena prvostepena presuda za Semira Muratovića (38) zbog krivičnog djela ubistvo

18.12.2018.

Kantonalni sud Tuzla je po optužnici  Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu  presudu za Semira Muratovića (38) iz Tuzle i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od dvanaest (12) godina  zbog krivičnog djela ubistvo.

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva  se Muratović tereti da je 11. februara 2018. godine oko 12 sati  u krugu  „male pijace“ u Tuzli u naselju Brčanska Malta, nakon kraće svađe i fizičkog obračuna,  nožem zadao dva udarca Fikretu Durakoviću (52) u grudni koš i leđa i usmrtio ga.

Nakon dostavljanja  pismenog otpravka presude Tužilaštvo će najvjerovatnije izjaviti  žalbu na prvostepenu presudu. Optuženi se i dalje nalazi u pritvoru.

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh