Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

mail print fav manja slovaveća slova

Predložen pritvor za Sabita Sejfića (42) iz Tuzle

31.01.2019.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Srebreniku stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sabita Sejfića (42), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz Zakona o oružju i municiji TK.

U jutarnjim satima 29. januara 2019. godine u mjestu Čehaje u blizini Srebrenika, na magistralnom putu M-18,  po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Srebrenik, pripadnici  SKP MUP-a TK su prilikom pretresa automobila kojeg je Sejfić koristio pronašli  5 većih  pakovanja  sa ukupno oko 4,5 kilograma praškaste materije opojne droge amfetamin, te oko 470 tableta opojne droge MDMA. Također, u automobilu je pronađeno i nekoliko boca i dva kanistera sa tekućinom koja će biti predmet vještačenja, kao i dva pištolja za koja nije imao odobrenja nadležnog policijskog organa i bez važećih isprava za pištolje.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Sejfić je više puta osuđivana osoba  za različita krivična djela.

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja

Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh