Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

mail print fav manja slovaveća slova

Poziv na konferenciju za medije u Kantonalnom tužilaštvu TK

18.02.2019.

Poštovani,

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom prezentacije rezultata rada Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u 2018. godini koja će se održati 19.02.2019. godine ( utorak) sa početkom u 11 sati u sali na trećem spratu Tužilaštva.

Na konferenciji za medije će prisustvovati glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, zamjenik glavnog tužioca Dragan Radovanović i glasnogovornik Admir Arnautović.

Uz prezentaciju osnovnih pokazatelja i rezultata rada u 2018. godini glavni tužilac i zamjenik će se osvrnuti na neke od ključnih segmenata u provođenju krivičnog zakonodavstva i na neke od izazova sa kojima se tužioci i agencije za provođenje zakona susreću u svakodnevnom radu, sa fokusom na koruptivna krivična djela, organizirani i privredni kriminal a koji su od posebnog interesa javnosti.

Na web stranici Tužilaštva je i  saopćenje za javnost, odnosno širi presjek rada ovog Tužilaštva tokom prošle godine, sa posebnim fokusom upravo na pomenuta krivična djela.

Također, šaljemo vam i link na web stranicu Tužilaštva

  https://kt-tuzla.pravosudje.ba/

gdje na početnoj stranici možete pogledati Narativni izvještaj o radu Tužilaštva za 2018. godinu,  kao uvod u konferenciju za medije.

Unaprijed se radujemo susretu sa vama.

S poštovanjem


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh