Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Određen jednomjesečni pritvor za Adnela Mazića (39) iz Živinica

25.05.2021.

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Adnela Mazića (39) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Mazić je osumnjičen da je u popodnevnim satima 21.05.2021. godine na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, u naselju Ljubače u blizini Tuzle, nakon kraće prepirke i tuče sa dvadesetdvogodišnjim Marokancem, migrantu nanio više ubodnih povreda nožem u predjelu stomaka i reznu povredu desne podlaktice. Oštećenom je tako nanio teške tjelesne povrede radi čega je podvrgnut  hitnom operativnom zahvatu i smješten na dalje liječenje u UKC-u Tuzla.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja,  a  u toku su i druge istražne radnje.

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh