Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Ambasador Velike Britanije u BiH posjetio je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona

08.08.2019.

Ambasador Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field posjetio je danas Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona i razgovarao sa glavnim kantonalnim tužiocem Tomislavom Ljubićem i zamjenicima glavnog tužioca Draganom Radovanovićem i Mirzetom Begić.

Glavni tužilac i zamjenici su ambasadoru Fieldu prezentirali suštinu rada i djelovanja  Tužilaštva, tehničku osposobljenost i upravljanje ljudskim resursima u instituciji. Posebno je istaknut fokus djelovanja Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u procesuiranju odgovornih osoba za krivična djela iz oblasti organiziranog, privrednog kriminala i korupcije, kao i drugih krivičnih djela koja su od posebnog interesa za građane u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini. Navedeno je da se na složenim predmetima radi u timovima tužilaca i agencija za provođenje zakona u BiH i da je to važan preduslov za dobre rezultate u radu.

Također, prezentirani su rezultati rada ovog Tužilaštva u nekoliko posljednjih godina, te su istaknuti i određeni izazovi sa kojima se suočava Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona u svom radu i generalno u provođenju krivičnog zakonodavstva u FBiH.

Ambasador Field istakao je da Velika Britanija veliku pažnju posvećuje vladavini prava u BiH te već godinama, na različite načine, pruža podršku tužilaštvima i generalno pravosuđu u BiH i da će se ova podrška nastaviti i u narednom periodu.

Posjeta ambasadora Velike Britanije ovom Tužilaštvu upriličena je u okviru njegove  posjete Tuzli i Tuzlanskom kantonu.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh