Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić nenajavljeno posjetila Kantonalno tužilaštvo TK

11.02.2020.

Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer  posjetila  Kantononalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Naime, ova iznenadna  posjeta  nije najavljena rukovodstvu i tužiocima ovog  Tužilaštva, ni od same dopredsjednice ni od VSTV-a BiH.

Posjeta je upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužioca u ovom Tužilaštvu Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužioca.

Podsjećamo, u   poslednjih   6 i pol  godina ovo je  prva posjeta dopredsjednice Jukić  ovom Tužilaštvu, a  u istom  periodu  nije najavljena niti  upriličena  posjeta bilo kojeg od  ostalih 14 članova VSTV-a BiH.

Stoga, pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo Tužilaštvo i  javnost o razlozima  posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu.

Ovo je svakako izniman i jedinstven slučaj da se posjeta  visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu Tužilaštva na bilo koji način. Da je posjeta bila najavljena,  vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višem nivou i da bi tužioce ovog Tužilaštva ovakva posjeta svakako  izuzetno radovala.

Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh