Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Određen jednomjesečni pritvor za Samira Ganića (35) iz Tuzle

27.04.2020.

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Samira Ganića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

Postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. aprila 2020. godine u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio svog komšiju Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u glavu. Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne  povrede, prelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga  spriječile komšije.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S.R (26), koji je u  Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove,  zbog krivičnog djela lake tjelesne povrede. Istraga protiv S.R se vodi zbog sumnje da je  jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenog, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu povredu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom u čemu su ga spriječili druge komšije.

Pripadnici MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su lišili slobode Ganića. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je u toku.


Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnjaVijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh