Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Predložen jednomjesečni pritvor za Senada Beganovića (25) iz Živinica

06.11.2020.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Senada Beganovića (25) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Beganović  je osumnjičen da je u popodnevnim satima  4. novembra 2020. godine ispred pomoćnog objekta na lokalnom putu u mjestu Cijuge kod Živinica, nakon kraće svađe sa Ramizom Alimanovićem izazvane time što mu je Ramiz razbio prozor na porodičnoj kući, potrčao prema istom i oštricom preklopne čakije  mu zadao udarac u grudni koš. Alimanović je od posljedica povređivanja preminuo u UKC-u Tuzla.

Pripadnici odjela kriminalističke policije PU Živinice su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni jučer predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja
Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh