Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Tuzlanskog kantona

Određen jednomjesečni protvor za Vehbiju Umihanića (20) iz Srebrenika

19.07.2021.

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Vehbiju Umihanića (20) iz Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Umihanić je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16.07.2021. godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, kada su izašli van objekta  i fizički se obračunali te obojica pali na pločnik, maloljetniku  preklopnim nožem zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život i to  pet ubodnih  rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne povrede grudnog koša.

  Oštećeni je nakon toga prevezen i hospitaliziran u UKC-u u Tuzli

Pripadnici OKP PU Srebrenik su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja,  a u toku su i druge istražne radnje. 

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja

Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh